23.3.2019 Juhani Aaltonen & Raoul Björkenheim

Lämmittelijänä Black Alley Quintet

Kotimaisen jazzin ja progressiivisen musiikin kaksi suurmiestä kohtaavat, kun Juhani Aaltonen (Tasavallan Presidentti, UMO Jazz Orchestra) ja Raoul Björkenheim (Krakatau, Scorch Trio, eCsTaCy) yhdistävät voimansa tässä intiimissä keskustelussa instrumentteineen Rekolan mainiossa salissa.

Juhani Aaltonen (synt. 1935) on yksi merkittävimpiä suomalaisia puhallinsoittajia, joka on pitkällä urallaan nauttinut menestyksestä niin Tasavallan Presidentti -yhtyeessä kuin useiden omien kokoonpanojensa myötä. Hän on UMO Jazz Orchestran perustajajäseniä sekä palkittu mm. Jazz-Emmalla ja Yrjö-palkinnolla.

Raoul Björkenheim (synt. 1956) tuli tunnetuksi 80-luvulla yhteistyöstään Edward Vesalan kanssa sekä Krakatau -yhtyeen keulahahmona. Hän on sittemmin levyttänyt ahkerasti useinen kansainvälisten huippumuusikoiden kanssa, UMO Jazz Orchestran, RSO:n ja Tampere Filharmonian solistina sekä saavuttanut mm. Yrjö -palkinnon, Jazz-Emman ja muita palkintoja.

Luvassa on kahden mestarin luoma improvisoitu kudos, jossa yhdistyvät tunnelmallisuus ja upeat, hetkessä luodut melodiat. Tervetuloa nauttimaan taianomaisesta musiikillisesta hetkestä.

Tampere Jazz Happeningissä äänitetty levyä saatavana konsertin yhteydessä: JUHANI AALTONEN & RAOUL BJÖRKENHEIM: AWAKENING (Eclipse Music 2018)

Illan aloittaa rekolalainen jazz-yhtye Black Alley Quintet Anu Wuori (voc), Margit Urantowka (keyboards), Aapo Watanen (drums), Pekka Lehtonen (bass), Pantse Muhonen (gtr).

Liput 15 / 10 / 5 eur Ennakkoliput Tiketistä
Lippuja saatavilla myös Rekolan Kukkatalosta