Slide- ja steel-kitaran juhlaa

18.3.2017 Southpaw Steel'n Twang & Lena & The Slide Brothers

Slidin’ Explosion Tour 2017

Lena & The Slide Brothers ja Southpaw Steel’n’Twang yhteiskiertueelle

Kotimaisen juurimusiikin aateliin kuuluvat yhtyeet Lena & The Slide Brothers ja Southpaw Steel’nTwang tekevät keväällä 2017 yhteiskiertueen. Konsertteja on yhteensä kahdeksan ja ne sijoittuvat Etelä- ja Keski-Suomen konserttisaleihin. Kumpikin yhtye ammentaa musiikkinsa laaja-alaisesti amerikkalaisen rytmimusiikin tyylilajeista, Lena & The Slide Brothersin musiikin painottuessa bluesiin ja Southpaw Steel’n’Twangin progressiiviseen country-instrumentalismiin. Konserteissa kumpikin bändi soittaa omat settinsä, tosin aika ajoin voimat yhdistetään musiikillisen ilakoinnin merkeissä ennenkuulemattomissa yhteisnumeroissa, slidekitaroiden laulaessa.

Blues & roots - yhtyeeksi itseään luonnehtiva Lena & The Slide Brothers on julkaissut kolme levyä vuodesta 2010 alkaen. Bändin viimeisin levy "The Road" ilmestyi 2016. Albumi on saanut hienoja arvosteluja ympäri Eurooppaa alan lehdissä ja sivustoilla. Myös bluesradiot kautta maailman ovat ottaneet levyn soittolistoilleen.

Orkesteri on esiintynyt klubikeikoilla, konserttisaleissa sekä useimmilla kotimaisilla rytmimusiikkifestivaaleilla. Vuonna 2016 bändi keikkaili myös Virossa ja Ruotsissa.

Lena & The Slide Brothers esiintyi Suomen edustajana huhtikuussa Italian Torrita di Sienassa järjestetyssä European Blues Challenge 2016- kilpailussa.

Finnish Blues Awards 2017- gaalassa he vastaanottivat palkinnot kahdessa kategoriassa: vuoden yhtye sekä vuoden kappale.

Lena & The Slide Brothers:
Lena Lindroos (laulu, basso)
Matti Kettunen (kitarat, laulu)
Ykä Putkinen (kitarat, laulu)
Juha Litmanen (rummut, perkussiot)

Southpaw Steel'n'Twang on instrumentaalipainotteinen voimatrio, jossa steel- ja sähkökitara ovat pääosin solistisessa vetovastuussa. SST:n vuonna 2014 julkaistu debyyttialbumi ”Hale’s Pleasure Railway”, jonka kaikki sävellykset ovat Ville ”Lefty” Leppäsen käsialaa, keräsi ylistäviä arvosteluita koti- ja ulkomaisessa mediassa. Yhtyeen toinen pääosin St.Lousissa äänitetty levy "Stat(u)e of Mind" julkaistiin 2015. Southpaw Steel'n'Twang kunnioittaa perinteitä mutta hakee myös uusia väyliä...yhtyeen musiikki on rytmimusiikin eri tyylilajeista kudottua omintakeista maisemamaalausta.

Vuonna 2015 SST sai kunnian olla ensimmäinen suomalaisyhtye, joka kutsuttiin esiintymään International Steel Guitar Convention- tapahtumaan Yhdysvaltojen St.Louisiin.

Southpaw Steel’n’Twang:
JP Mönkkönen (sähkö- ja kontrabasso, akustinen kitara)
Tero Mikkonen (rummut, perkussiot, ukulele)
Ville Leppänen (kitarat, laulu)