¡Flamenco!

Tony de María, kitara, Taija Robalta, laulu, Samuli Trélta, percussiot

22.10.2022

Liput 20 / 15 eur

Rekolan Kinon "Flamencon ilta" tarjoaa tuulahduksen Andalusiasta! Illan aikana kuullaan perinteistä sielukasta flamencolaulua, taidokkaita kitarakappaleita ja tulisia rytmejä kotimaisten huippuartistien tarjoilemina.

Taija Robalta on helsinkiläinen flamencolaulaja ja -laulunopettaja. Hän on asunut vuosia Sevillassa pääopettajanaan flamencolaulun elävä legenda, Esperanza Fernández. Sevillassa Taija on säestänyt laulullaan myös tanssitunteja (mm. Carmen Ledesma, Miguel Vargas) ja esiintynyt kaupungin tablaoissa (flamencopaikoissa) niin laulajana kuin tanssijanakin. Suomessa Taija on tullut vuosituhannen vaihteen jälkeen laulajana tutuksi niin tanssiteoksissa, tablaokeikoilla kuin oppilasnäytöksissäkin. Tällä hetkellä hän opettaa flamencolaulua Helsingissä ja Tampereella.

Toni Jokiniitty alias Tony de María on Pirkanmaalta lähtöisin oleva flamencokitaristi. Hänen soittoaan on kuultu jo vuosikymmenten ajan eri puolilla Suomea ja ulkomaista mm. Baltiassa, Saksassa ja Ruotsissa. Flamencon saloihin kitaristi on perehtynyt asuessaan taiteenlajin pääkaupungissa, Espanjan Sevillassa. Toni on julkaissut omaa musiikkiaan CD:llä sekä digitaalisessa muodossa. Vuodesta 2021 alkaen julkaistut digitaaliset singlet ovat saaneet jo satojatuhansia kuunteluita ympäri maailman! Tonin soitossa kuuluu vahvasti andalusialainen kitaraperinne, mutta myös flamencon uudemmat tuulet.

Oululaislähtöinen, mutta Tampereella vaikuttava Samuli ”Trélta” Rounioja on kuulunut perkussioineen jo vuosien ajan suomalaisten flamencoartistien luottosäestäjiin. Hän on saanut opetusta mm. Iván Melléniltä, Pablo Martínilta ja Karo Sampelalta. Samulin soittoa on kuultu niin konserteissa, oppilasnäytöksissä kuin Tony de Marían levytyksilläkin.

Liput Tiketistä >>